Reactie op item Zembla over de risico’s van LASIK (ooglaseren)

Geplaatst op 22 december 2016 door Oogziekenhuis Focuskliniek

Onlangs heeft het tv-programma Zembla een item gemaakt over LASIK, een specifieke ooglaserbehandeling en de mogelijke risico's die er aan verbonden zijn. Oogziekenhuis Focuskliniek biedt al enige tijd deze LASIK-behandeling niet meer aan.

Ervaring
Oogziekenhuis Focuskliniek voert al 25 jaar ooglaserbehandelingen uit. Samen met een kliniek in Nijmegen waren wij het eerste refractiechirurgische centrum van Nederland voor laserbehandelingen. Zodoende hebben we inmiddels zeer veel ervaring opgedaan met de verschillende soorten ooglaserbehandelingen en -technieken bij vele duizenden klanten. Daarnaast hebben we zowel een ISO- als ZKN-certificering behaald, deze keurmerken staan garant voor waarborging van ons kwaliteitsniveau.

Eerlijkheid en betrouwbaarheid
Alle oogartsen van Oogziekenhuis Focuskliniek zijn aangesloten als refractiechirurg bij het NGRC (Nederlands Gezelschap Refractiechirurgie - NGRC), een landelijke werkgroep van refractiechirurgen. In de uitgebreide voorlichting aan de klant wordt bij elk vooronderzoek gesproken over de mogelijke bijwerkingen, waaronder ook droge ogen. Zo staat dit onder andere als vast item in onze checklist van de voor- en nabespreking. Daarna bieden wij iedere klant bedenktijd om tot een juiste beslissing te komen, waarbij alle voor- en nadelen zorgvuldig kunnen worden afgewogen. U ontvangt van ons altijd eerlijk en betrouwbaar advies. Uw gezondheid en veiligheid is voor ons van groot belang. Zodoende zullen onze artsen u adviseren om u niet te laten behandelen als ze er niet 100% van overtuigd zijn dat een goed resultaat behaald kan worden.

Deskundigheid vanuit Het Oogziekenhuis
Oogziekenhuis Focuskliniek is een onderdeel van Het Oogziekenhuis Rotterdam. In Het Oogziekenhuis wordt al sinds 1874 hoogwaardige specialistische oogheelkundige zorg geleverd. Binnen Oogziekenhuis Focuskliniek wordt behandeld door gespecialiseerde oogartsen die ook werkzaam zijn in Het Oogziekenhuis. Onze vooraanstaande oogartsen zijn zeer deskundig en gespecialiseerd in refractiechirurgie en oculoplastische chirurgie. Daarnaast is ook ons ondersteunend medisch personeel verbonden aan Het Oogziekenhuis. Hierdoor kunnen wij profiteren van de meer dan 140 jaar kennis en ervaring van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen